Huidspecialist Astrid Koot   
 

Shiatsu

 

Shiatsu is een Oosterse massagetechniek en wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. Bij deze massage wordt druk uitgeoefend op de accupunctuurpunten. In het westen is shiatsu beter bekend als acupressuur of meridiaanmassage.


De kracht van shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking vanuit gaat. Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van de lichaamsfuncties; wordt de werking van onze inwendige organen verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen.
Shiatsu maakt gebruik van de in de cellen aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Bij een goede gezondheid loopt deze energie vrij door een netwerk van energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Deze energie kan belemmerd worden door verkeerde leefgewoonten, slechte voeding, een gebrek aan lichaamsbeweging of lichamelijke en emotionele spanningen.


Shiatsu zorgt ervoor dat de energie weer vrijelijk kan stromen, zodat wij ons weer goed voelen en er dus vanzelfsprekend beter uitzien. Bij shiatsu komt de ultieme wisselwerking van de  massage tot uiting; de shiatsumassage  werkt zowel op het innerlijk als op het uiterlijk: de huid.
Shiatsumassage heeft een zeer ontspannende werking.