Huidspecialist Astrid Koot   
 


Acne behandeling

 

Acne

Acne komt het meest voor op het gezicht, de hals en nek, de borst en de rug. De oorzaak is meestal van hormonale aard. Pubers, maar ook  volwassenen kunnen last hebben van acne; wat psychisch veel problemen kan geven. Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of een deel van  de kosten van de acnebehandeling, afhankelijk van de polis voorwaarden.
Spanningen en stress kan de acne tijdelijk verergeren.  Acne kan  een ernstig minderwaardigheidsgevoel geven. Acne is niet besmettelijk. Uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie. Acne wordt gekenmerkt door mee-eters, rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval blijvende littekens ontstaan.


Acne_pustels verwijderen

Het reinigen van de huid is heel belangrijk en er zijn veel behandelingsmethoden  mogelijk. De meeste vormen van acne kunnen doeltreffend behandeld worden. Belangrijk is de huid regelmatig te laten behandelen/reinigen. De meeste mensen met acne hebben last van verhoogde talgproductie. Hierdoor kunnen ze een vettig, glimmend gezicht krijgen. Overmatig wassen met uitdrogende producten heeft dan geen zin; de huid gaat hierdoor juist meer talg aanmaken. Ik kan u hierover adviseren.


Acne is een onschuldige aandoening die bij de meeste mensen na enkele jaren vanzelf verdwijnt, meestal voor het vijfentwintigste jaar. Maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.