Huidspecialist Astrid Koot   
 

Orthomoleculair schoonheidsspecialist

Een orthomoleculair schoonheidsspecialist is een schoonheidsspecialist die verder kijkt dan de verzorging van de huid van buitenuit met crèmes en behandelingen. De huid is ons grootste orgaan, het beschermt ons innerlijk tegen de in principe vijandige buitenwereld.

Het functioneren van de huid wordt niet alleen op de proef gesteld door bekende zaken zoals de zon, wind, verwarming, airco, allergie opwekkende stoffen in planten (waaronder bijvoorbeeld pollen) en de algemene luchtkwaliteit. En denk bijvoorbeeld ook aan roken en alcoholgebruik! Daarnaast wordt de conditie van de huid ondermijnd door zaken als de leeftijd, het stressniveau (een drukke baan, kinderen), onregelmatige diensten, de algemene gezondheid, het gebruik van bepaalde medicijnen en nog vele andere fysieke factoren.

De orthomoleculair schoonheidsspecialiste kijkt niet alleen naar externe invloeden op de huid maar ook naar de processen die zich intern afspelen onder invloed de voeding die de cliënt tot zich neemt en de verwerking daarvan door het spijsverteringsysteem. Welke voedingstoffen en welke suppleties, zoals bijvoorbeeld mineralen en vitamines, zijn belangrijk om de huid in balans te houden? Hoe verbetert dit de huid van binnenuit? Met het verbeteren van de voeding zal de huid voorzien worden van belangrijke voedings- en bouwstoffen, waardoor hij beter in balans komt en beter bestand is tegen invloeden van buitenuit en buitenaf.

Je lichaam (dus ook je huid) bestaat uit vele miljoenen cellen die ieder voor zich en afhankelijk van de functie ervan bepaalde specifieke bouwstoffen en voedingstoffen nodig hebben om hun werk optimaal uit te kunnen voeren. Dat geldt zeker ook voor de huid. Daarom is het belangrijk om niet alleen je huid goed te (laten) verzorgen maar ook om voedzaam en bewust te eten. 

Een gezonde en mooie huid of gewoon een mooie uitstraling hebben geeft je een gevoel dat veel verder gaat dan alleen de buitenkant.